Bulletin k utkání #Muži 9
10. 4. 2022, 18:00 - Baráž - FBC DDM Kati Kadaň
NA MINUTKU s Filipem Dědkem

NA MINUTKU s Filipem Dědkem

V dnešním díle NA MINUTKU jsme si vyzpovídali kometu letošní sezóny a stabilního hráče první obranné dvojice mužského „A“ týmu Filipa Dědka. Co nám prozradil? Dozvíte se v následujícím rozhovoru.

„Nájezdový mág“, i tak by mohla po sérii play-down s pražskými Kobylisy znít jeho přezdívka. Svými chladnokrevně proměněnými nájezdy zařídil důležité dva body na domácí palubovce. Navázal tak na své vydařené výkony z celé sezóny. Po boku svého staršího parťáka Honzy Havlína přispívají dobré florbalové harmonii v první formaci.

I přes to, že hraje na pozici „beka“, má v této sezóně bodovou bilanci osmi vstřelených branek a sedmi gólových asistencí. Nutno dodat, že své úkoly plní zejména v obraně. Od skvělých přihrávek, přes potřebný důraz, až po své šikovné ručičky plní svou pozici na výbornou. Pojďme se podívat, co nám Filip prozradil v našem rozhovoru.


Ahoj Filipe, v krátkém úvodu na tebe padly velké chvály, jak by si své výkony v průběhu celé sezóny zhodnotil vlastními slovy?

Myslím, že já, ale i celý tým, se s každým zápasem zlepšujeme a postupně pilujeme spoustu drobných chybek, které se v naší hře objevují. To je ale bohužel běh na dlouhou trať a stále nás čeká spousta práce.

Měl jsem veliké štěstí, že si mě pod svá křídla vzal Štěpán Matěcha a nejen díky jeho vedení naší lajny pro mě přechod mezi juniory a muži nebyl tak drastický. Velký dík patří také Honzovi Havlínovi a Kubovi Janouškovi, se kterými jsme si v lajně skvěle sedli.

V úvodních zápasech play-down s Kobylisy jsi předvedl vytříbenou techniku svých nájezdů, jak dlouho zabere natrénovat takový nájezd a kde jsi na něj přišel?

Snažím se na nich pracovat co možná nejčastěji, ale nejvíce nových nájezdů vzniká na našem letním soustředění. Tam jezdíme nájezdy několikrát denně, což nám dává prostor pro experimentování. Velký podíl na tom mají také naši vynikající brankáři, kteří v brance vydrží dlouhé hodiny, za což jim patří velký dík.

Jaké emoce se v tobě mísily? Přeci jenom jít na rozhodující nájezd před takovou kulisou a v tak důležitý moment nemusí být pro každého.

Pokud někdo sledoval moje výkony v mládežnických kategoriích, tak by mě asi těžko označil za kliďase. Naštěstí jsem v sezóně měl šanci si nájezdovou loterii vyzkoušet a trochu se uklidnit. Ale i přesto určitě převažoval stres, hlavně pak v prvním zápase. Ve druhém zápase mi pak dodatečnou motivaci dal neuznaný nájezd v prvním kole. Nesmím také opomenout fantastické diváky, kteří nám dodávali podporu během celého play-down.

Sérii s Kobylisy ukončil šestý zápas, když jste na půdě soupeře vyhráli poměrem 6:3. Jak se série vyvíjela podle tebe? Za stavu 3:0 už jste měli skoro hotovo, ale nakonec jste si cestu do baráže trochu zkomplikovali.

I když oba první zápasy skončili vyrovnanými výsledky, myslím, že jsme ukázali naši kvalitu a zaslouženě jsme zvítězili. Třetí zápas, bohužel s mou absencí, kluci zvládli bravurně a vybojovali si matchball. Pak se na našem výkonu bohužel projevila jak únava, tak i absence klíčových hráčů, která nás pronásledovala ve čtvrtém a pátém zápase. Naštěstí jsme se dokázali oklepat a dovést sérii do vítězného konce.

V baráži se utkáte s Kadaní. Co říkáš na soupeře a jak se těšíš na tento duel?

Proti Kadani jsme si už několikrát zahráli v mládežnických kategoriích, takže bude určitě zajímavé se potkat s některými kluky. Zároveň se Kadaň těší obrovské návštěvnosti, což nám práci určitě neusnadní. Očekávám tedy těžkou a vyhrocenou sérii.

Baráž se hraje na tři vítězná utkání, kolik zbylo sil turnovskému áčku do možné pětizápasové série?

Na rozdíl od našeho soupeře jsme měli týden na odpočinek a regeneraci, který jsme všichni jistě plně využili. Troufám si tedy říct, že jsme všichni dobře připraveni i na případných pět utkání.

Na závěr bych se zeptal, jaké jsou tvé cíle nejen v této sezóně, ale i v těch následujících?

Náš momentální cíl je jasný, udržet se v Národní lize. Na jiné cíle se teď asi ani myslet nedá.


Autor: Tomáš Jiránek


* Muži začínají baráž proti FBC DDM Kati Kadaň na domácí palubovce, v neděli 10. 4., od 18:30. Přijďte jim fandit.

Zpět na úvod