Bulletin k utkání #Muži 10
23. 4. 2022, 19:00 - Baráž - FBC DDM Kati Kadaň
Rozhovor: Honza Havlín před utkáním s Kadaní

Rozhovor: Honza Havlín před utkáním s Kadaní

Turnovský „A“ tým se již druhým měsícem všemi silami snaží udržet národní ligu v Turnově. Náročný program play-down a následné baráže o Národní ligu dává klukům pěkně zabrat. Teď je před týmem Františka Záleského jednoznačně nejtěžší zápas sezóny.

Sérii play-down proti týmu FbK Kobylisy si chlapi dokázali zkušeně pohlídat a po celkové výhře 4:2 na zápasy tak čekali na soupeře pro baráž. Tím mohla být Kadaň, či pražské družstvo Prague Tigers. Po pětizápasové sérii těchto dvou týmů uspěli pražští Tigers, tudíž na zelenočerné připadl tým z ústeckého kraje, Kadaň.

Série Turnov vs. Kadaň začala na domácí palubovce. Domácí Turnov zde předvedl dominantní výkon a nebýt nervózní třetí třetiny, skóre by vypadalo daleko jednoznačněji, než bylo konečných 8:6. Za stavu 1:0 se série přesunula na hřiště družstva z Kadaně. V sobotu se turnovští nepředstavili v plné síle a po špatném výkonu podlehli Kadani 4:5 po prodloužení. V neděli však dokázali posbírat zbytky svých sil a v prodloužení dokázali vyhrát a vybojovat tak důležitý matchpoint, který budou moci zužitkovat na domácí palubovce.

K dnešnímu rozhovoru jsme si přizvali důrazného obránce a odchovance turnovského oddílu, Honzu Havlína.


Ahoj Honzo, ze začátku bych se tě rád zeptal, jaká je v kabině nálada před nejdůležitějším víkendem?

Ahoj, děkuji za pozvání na rozhovor. V kabině je skvělá nálada, máme před sebou doufejme poslední zápas sezóny, a to na domácí palubovce.

Doma jste Kadaň dokázali po dobrém výkonu porazit, v sobotu jste však na kadaňské palubovce nedokázali soupeři konkurovat, a nakonec jste podlehli. V čem byl hlavní problém sobotní porážky?

Je velmi znát, jestli se hraje doma nebo venku. V Turnově máme nejmenší možné hřiště, a také jsme zvyknutí na povrch. V Kadani je větší hřiště, na kterém máme problém v obranné fázi. Dále byl znatelný problém, že nás trápila marodka a museli jsme hrát na 14 hráčů do pole. Jelikož jsme chtěli hrát na tři formace, tak jsme museli dotáčet jednoho obránce do třetí pětky a to bylo fyzicky náročnější.

V neděli jste se dokázali jako tým nabudit a předvést kvalitní výkon, v čem byl ten zápas tak jiný oproti sobotnímu?

Jelikož jsme v neděli strávili celý den v Kadani, tak jsme byli odpočatí a nebyli jsme rozlámaní z cesty, a to bylo velké plus. Hlavní rozdíl byl pak v tom, že se dali do kupy Šimon s Radkem a tím jsme mohli hrát na celé tři pětky a tempo mohlo být o to vyšší.

Stav série je 2:1 z vaší strany. Zkus nám popsat, jaká je to výhoda, série se hraje na 3 vítězná utkání a v sobotu máte šanci celou sezónu ukončit.

Určitě je to velká výhoda hrát za tohoto příznivého stavu s podporou domácích fanoušků v zádech. Je však potřeba k tomu přistupovat, jako by to bylo 2:2 na zápasy a nic nepodcenit.

Jaké máš očekávání od sobotního zápasu?

Očekávám, že zápas bude velmi vyhrocený a náročný, jak fyzicky, tak i psychicky. Doufám, že si na začátku utkání vytvoříme dostatečný brankový rozdíl, který budeme v průběhu zápasu už jen kontrolovat.

Pokud se sobotní duel nepovede, je zde páté utkání, které začíná v neděli v 18:00. Myslíš, že k tomuto zápasu dojde?

Věřím, že k tomuto zápasu nedojde a my budeme moc oslavit konec sezóny již v sobotu.

Autor: Tomáš Jiránek

Zpět na úvod