Bulletin k utkání #Muži 19
17. kolo Národní ligy 2022/2023
To byl rok 2022

To byl rok 2022

Pojďme si na sklonku roku 2022 zrekapitulovat události, které se během něho udály a co všechno se v našem oddíle dělo. Postupovat budeme chronologicky.

14. - 18. 2. První ročník jarního příměstského tábora

Konal se historicky první ročník jarního příměstského tábora, ve kterém si děti kromě florbalu vyzkoušeli i množství jiných sportovních aktivit.

20. 2. Konec základní části Národní ligy

Skončila základní část Národní ligy 2021/2022, ve které se naši muži umístili na desátém místě, čímž byli odsouzeni k bojům o záchranu.

26. 3. Vítězství v Play-down

Muži porazili v Play-down Národní ligy tým Florbal TJ Kobylisy, s celkovým skóre 4:2 na zápasy a probojovali se do baráže o setrvání v soutěži.

26. 3. Florbalový ples

Proběhl historicky první florbalový ples. V prostorách SUPŠ Turnov si společenský večer všichni užili a společně se už teď těšíme na další ročník.

23. 4. Vítězství v baráži

Muži uhájili příslušnost v Národní lize, když v baráži přehráli 3:1 na zápasy Kadaň. Náročná sezóna, ve které došlo ke kompletní přestavbě týmu, tak nakonec skončila úspěšně.

29. 4. Členská výroční schůze

Proběhla další členská výroční schůze, na které bylo voleno vedení na další dva roky. Svoje pozice ve výboru si udrželi Radim Kolomazník, František Záleský, Jan Kovář a Daniel Bursa. Nově zvoleným a nejmladším členem výboru se stal Tomáš Jiránek.

30. 4. Konec sezóny všech týmů

Definitivně skončila sezóna 2021/2022 pro všechny turnovské týmy. Svoje účinkování na prvoligových palubovkách zároveň dovršily ženy, které už do další sezóny nenastoupily.

Představení projektu Florbal T.K.S.

Během června byla dotažena jednání a představen projekt spolupráce sousedících oddílů TJ Turnov, Florbal Koberovy a SCC Semily, pod značkou Florbal T.K.S. Spolupráce se týká dorosteneckých, juniorských a mužských týmů.

Spolupráce s FBC Liberec

Dotažena a představena byla také kooperace s regionálním hegemonem FBC Liberec. Tato spolupráce se týká dívčích kategorií, konkrétně dorostenek, juniorek a v menší míře i žen.

18. 6. Zakončení sezóny pro rodiče a děti

Po delší době proběhlo společné zakončení sezóny pro rodiče a děti. Připraven byl výlet a další aktivity v cílové destinaci, v Sedmihorkách.

Letní olympiáda mládeže

Na letní olympiádě mládeže reprezentovaly Liberecký kraj a náš oddíl sestry Lucie a Michaela Cidlinská.

29. - 31. 7. Soustředění mužů, 13. - 19. 8. Soustředění mládeže

Proběhla tradiční letní soustředění mládežnických i mužských týmů. Dočasným domovem byl pro nás i tentokrát Dvůr Králové nad Labem.

1. 9. Florbal na náměstí a Kroužkobraní

V první školní den jsme nemohli chybět na náborových akcích na Náměstí Českého ráje a v Maškově zahradě.

10. 9. Start sezóny 2022/2023

Začala nová sezóna 2022/2023. V 1. lize dorostenců, tedy nejvyšší celostátní soutěži, se poprvé v historii objevil i náš tým dorostenců - společný výběr pod hlavičkou Florbal T.K.S.

1. liga juniorek

Díky kooperaci s FBC Liberec proběhlo a v budoucnu i proběhne v turnovské hale několik utkání 1. ligy juniorek, kde se v dresu Liberce představilo i množství turnovských děvčat.

Minikurzy florbalu na školách

Během podzimu jsme spustili minikurzy florbalu na prvních stupních turnovských základních škol, obsahující tři ucelené lekce. Tento projekt bude pokračovat i po novém roce.

26. 11. Charitativní utkání

Proběhl druhý ročník charitativního utkání, ve které jsme znovu podpořili CPR Náruč. Tentokrát se vybralo krásných 7203 Kč.

10. 12. Vozmeni

V turnovské hale jsme uspořádali exhibiční utkání a ukázku florbalu na vozíku. Vidět jsme mohli "vozmeny" z Tatranu Střešovice, které dlouhodobě vede jeden z našich trenérů, Jaroslav Marks.

23. 12. Mixturnaj 2022

Na závěr roku nemohl chybět tradiční mixturnaj, který tentokrát vyhrál tým hrající legendy, Martina Hejduka.

Děkujeme všem, kteří s námi sdílí naše radosti i starosti a přejeme vše dobré do nového roku!

Zpět na úvod