Bulletin k utkání #Muži 24
1. kolo Divize 2023/2024
Změny v kádru turnovského A-týmu pro sezónu 2023/2024

Změny v kádru turnovského A-týmu pro sezónu 2023/2024

Florbalová sezona 2023/2024 je za dveřmi a jako každý rok se k předsezonnímu období vážou i rozličné personální změny v elitním týmu mužů. Do těchto změn v letošním ročníku výrazně promluvilo kromě sestupu do Divize hlavně přerušení spolupráce T. K. S. na úrovni mužských týmů. Turnovský A-tým tak prožívá dost možná jednu z nejvýraznějších proměn za poslední roky, a trenérská dvojice Jiránek – Hejduk se bude opírat o hráče téměř výhradně z „turnovských zdrojů“.

Přesuny hráčů po uplynulé sezoně probíhají zejména na lince Turnov-Koberovy. Do svého původního týmu se vrací Adam Buriánek, jenž se připojil k turnovskému A-týmu v druhé polovině sezony, avšak závěr play-down strávil převážně na lavičce kvůli zdravotním komplikacím.

Výrazným odchodem je též dvojice koberovských kolegů, Dominik Reczai a Jan Novotný, kteří po celou sezonu tvořili sehrané ofenzivní duo a stali se dvěma nejproduktivnějšími hráči turnovského celku v základní části Národní ligy.

Zmíněnou koberovskou dvojici ve většině zápasů doplňoval útočník Jakub Vacek. I ten v našich řadách končí a zkusí štěstí ve svém mateřském Liberci.

Pro setrvání v koberovském dresu se po sezoně rozhodla také dvojice našich odchovanců, a sice dvaadvacetiletý útočník Lukáš Hlavnička a nadějný osmnáctiletý gólman Tomáš Starý, jenž by měl u „žlutočerných“ okusit svůj první plnohodnotný rok v mužském florbale.

Po jedné sezoně náš tým opouští i obránce Bohumil Plíšek, zamířit by měl zpět ke svému původnímu týmu a našemu budoucímu ligovému soupeři, Jičínu.

Nejvýraznějším odchodem však zcela jistě bude ten, který se týká ikony a dlouholeté opory turnovského týmu, Štěpána Matěchy. V poslední sezóně zastával dílem hráčskou a dílem trenérskou úlohu, ale v dalším ročníku se rozhodl již nepokračovat.

Rozhovor se Štěpánem si můžete přečíst zde.

Veselejší bude následující část o příchodech. Po třech sezonách strávených v mládeži libereckého FBC se vrací náš odchovanec, osmnáctiletý útočník Matěj Hájek. V Liberci prošel značným fyzickým i florbalovým růstem a v minulé sezoně byl součástí týmu, který jednoznačně panoval 1. lize juniorů a následnému play-off „B“, jeho cíle však byly zřejmě vyšší.

Řada hráčů se od nás vrací zpět do Koberov a ne jinak tomu je ve směru opačném. Radostnou zprávou pro všechny místní diváky jistě bude návrat dvou jmenovců z obranných řad, Jonášů Mellana a Zakouřila. Jonáš Mellan loňskou sezónu rozehrál na hostování v Koberovech, avšak již v listopadu ji byl nucen přerušit kvůli studijně-osobním důvodům. Jony Zakouřil měl cestu trochu jinou, neboť v žlutočerném dresu působil již od roku 2019, kvůli vysoké konkurenci v tehdejším turnovském kádru.

Po roce se vrací také útočník Štěpán Pohl, který taktéž sbíral zkušenosti u našich regionálních sousedů a bude je chtít v další sezóně zúročit v zeleném dresu.

Nejzkušenějšími borci zpět na turnovské soupisce jsou Radek Primásek a Daniel Bursa. Jsou to už zavedená jména, která se u turnovského A-týmu pohybují střídavě již přes jednu dekádu. Oba přichází po jednom roce, jak jinak než ze spřátelených Koberov a chystají se usilovat o místo v Turnově, ovšem v případě Daniela Bursy tomu bude pravděpodobně až v průběhu sezony, kvůli výjezdu do zahraničí.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem odcházejícím hráčům za všechny společné momenty a odehrané zápasy za náš oddíl a přejeme mnoho štěstí v dalších sezonách či dalších životních etapách!


Na závěr ještě shrnutí.

Odchody:

Adam Buriánek (TJ Sokol Koberovy)

Jan Novotný (TJ Sokol Koberovy)

Dominik Reczai (TJ Sokol Koberovy)

Lukáš Hlavnička (TJ Sokol Koberovy)

Tomáš Starý (TJ Sokol Koberovy)

Bohumil Plíšek (FBK Jičín)

Jakub Vacek (FBC Liberec)

Štěpán Matěcha (konec kariéry)

Příchody:

Daniel Bursa (TJ Sokol Koberovy)

Jonáš Mellan (TJ Sokol Koberovy)

Štěpán Pohl (TJ Sokol Koberovy)

Radek Primásek (TJ Sokol Koberovy)

Jonáš Zakouřil (TJ Sokol Koberovy)

Matěj Hájek (FBC Liberec)

Zpět na úvod