Bulletin k utkání #30
5. kolo Divize "C": ACEMA Sparta Praha U23 "B"
DOHRÁNO: Dorostenci opět bodovali, muži jsou po třetím kole na posledním místě

DOHRÁNO: Dorostenci opět bodovali, muži jsou po třetím kole na posledním místě

Ve třetím kole divize jsme nestačili na Mladou Boleslav a Turnov je tak po třech kolech na posledním místě. Hráli dorostenci, starší žákyně a žáci, další turnaj odehrály i juniorky.

Divize C

T.K.S. TJ Turnov - Florbalová akademie MB 4:8

Branky a asistence: 29. Lukáš Maršík, 35. Jakub Janoušek (Jaroslav Šmída), 46. Šimon Janoušek, 48. Emil Hejduk (Jan Novotný)

Špatný výkon a inkasované branky v pvních dvou dějstvích se ukázaly později jako rozhodující. Ve třetí třetině jsme dotahovali a dostali se na slibný rozdíl dvou branek, ale ani to nakonec nestačilo. Na plný bodový zisk v této sezoně tak stále čekáme.


1. liga dorostenců

T.K.S. TJ Turnov- Finance Novák FBK Jičín 5:14

FLORBAL JABLONEC - T.K.S. TJ Turnov 2:6

V sobotu 23. 9. 2023 byli trenéry Fabiánem a Jiránkem vysláni bojovníci, kteří měli za úkol odjet do Prahy, haly na Chodově a odsud si uzmout co nejvíce bodů do tabulky 1.dorostenecké ligy.

Sobotní florbalový den zhodnotil Tomáš Fabián: ,,Do prvního zápasu s týmem z Jičína jsme vstoupili velmi ospale a hned od úvodu jsme dotahovali jednogólové manko. To se nám povedlo hned ve 3. minutě z hole Filipa Hájka. Následně Kyloušek a Prousek navýšila skóre o další dvě branky a první třetinu jsme si tak dodiktovali až do konce. Bohužel jsme opět nezvládli vstup do druhé třetiny, soupeř na nás vlétl a během pěti minut nám nasázel pět branek. V tu chvíli se zápas zlomil a Jičín byl jak se říká, na koni. Po pár úpravách sestavy kluci začali opět bojovat, v 35. minutě snížil Prousek na 4:7 a šancí přibývalo. Je však velmi smutný fakt, když si vytvoříte šest gólovek, z toho u čtyřech stačilo pouze trefit prázdnou branku, nedáte nic! I přesto jsme nesložili zbraně a v poslední vteřině utkání vstřelili poslední pátou branku po pěkné kombinaci dua Kyloušek, Drbohlav. Od 13.00 jsme se poprvé v rámci této ligy utkali s týmem FLORBAL JABLONEC. Derby jsme nerozehráli vůbec dobře neboť si hráči, dle mého vzezření na hru, mysleli, že se tři body uhrají sami. Mýlili se a Jablonec navyšoval po krátké době už na 2:0. V půlce první třetiny se však na nepříznivý stav nemohla dívat naše letní posila Jakub Prousek a po dvou akcích zkorigovala první třetinu na 2:2. Před druhou třetinou jsem v šatně hráče decentně poučil o našich špatných vstupech do třetin. Kluci si to asi vzali k srdci, za což jsem velmi rád, a jabloneckého soka začali ždímat až do úmoru. Soupeř další branku už nevsítil i díky neustále připravenému brankáři Mlejnkovi. No a k tomu naši borci vstřelili ještě čtyři branky z holí Drbohlava, Nayperka a Prouska.

Další vítězství jsme si určitě zasloužili, ale na čem budeme muset zapracovat jsou především vstupy do třetin. V minulém kole nám tento nešvar ukradl zápas s Olympem a nyní i s Jičínem.


Liga starších žáků

TJ Turnov- FBC Panthers Liberec ORANGE 1:3

TJ Sokol Koberovy - TJ Turnov 5:2

FBC DDM Kati Kadaň - TJ Turnov 4:3

Starší žáci vstoupili do nové sezóny turnajem třetího koše v Liberci. Přestože jsme odjížděli s velkými ambicemi, tak jsme se domů vrátili se třemi porážkami, neházíme ovšem flintu do žita.

První dva zápasy byly svým průběhem podobné. Hrálo se poměrně vyrovnaně s tím, že lepší momenty střídaly ty horší. Hluché pasáže na začátku druhých polovin obou zápasů nás bohužel stály lepší výsledek, když jsme v nich shodně obdrželi několik slepených gólů. Třetí utkání už poté bylo bez štávy a energie, takže i na kvalitě se to poměrně dost projevilo.

Neúspěch připisuji hlavně tomu, že na nastolený herní styl nejsou hráči zvyklí a navíc většina z nich přešla z mlžů. Pevně věřím tomu, že se budeme s postupem sezóny zlepšovat, protože účast i nasazení při trénincích je na velice dobré úrovni. (komentář trenéra Záleského)


Liga starších žákyň

FBC TULIP Liberec - FBC DDM Kati Kadaň 4:1

Florbal Chomutov - FBC TULIP Liberec 0:4

Také stržky v sobotu nastoupily k prvnímu ligovému utkání. Na úvod vyrazily do Kadaně a Litvínova. V rámci spolupráce s FBC Liberec se nám pro letošní sezónu podařilo přihlásit do soutěže dva týmy a v obou týmech má zastoupení i TJ Turnov.

Za FBC TULIP Liberec v Kadani nastoupila Míša Cidlinská, Barča Pajkrtová a Verča Steinerová a za FBC Liberec pak Anna Marie Sýkorová, Anet Drahoňovská a Natka Lásková.

Holky z Tulipu na úvod vyzvaly domácí děvčata z Kadaně, následně pak tým z Chomutova. Na našich děvčatech bylo vidět, že již patří ke zkušenějším hráčkám a také se tato zkušenost v těchto duelech rozhodně projevila. Proto také pro letošní sezónu máme s tímto týmem rozhodně ty nejvyšší cíle. Obě utkání holky zvládly jak výsledkově, tak i po herní stránce. (komentář trenéra Cidlinského)


1.liga juniorek

FBC Liberec - BLACK ANGELS 3:4

FBC Liberec - ACEMA Sparta Praha UNYP 13:5

V sobotu a v neděli nastoupily juniorky k dalšímu dvou utkání v 1. lize juniorek. Tentokrát narazily na domácí půdě na Black Angels a ACEMA Sparta Praha UNYP.

Do zápasu s Black Angels jsme nenastoupili dobře. Soupeřky jsme pustili po individuálních chybách do dvoubrankového vedení, ale hlavně děvčata hrála ve velice vlažném tempu. V druhé a třetí třetině už jsme byli úplně jiný tým. Soupeřky jsme přehrávali, ale bohužel vytvořené šance se nám nepodařilo proměnit a k tomu se přidalo i trochu smůly, kdy místo vstřelené branky, jsme trefovali pouze tyče. Přestože jsme soupeřky střelecky přestříleli 32:21 výsledek nakonec ukazoval 4:3 pro Black Angels. Minimálně remíza by tomuto zápasu slušela, ale i to se zkrátka ve sportu stává.

V neděli už holky byly pevně rozhodnuté, že duel se Spartou zvládnou a konečně si připíší první tři body do tabulky. Od úvodního hvizdu bylo vidět, že opravdu moc chtějí vyhrát. Do soupeřek se zakously a neubraly z nasazeného tempa ani kousek. Konečný stav 13:5 hovoří za vše. Holky si rozhodně vítězství zasloužily. Nicméně pět obdržených branek je moc. Budeme muset na obraně ještě hodně zapracovat, zároveň jsme ale rádi, že jsou děvčata v každém zápase schopné vstřelit minimálně tři a více branek, což v minulé sezóně rozhodně nebylo obvyklé.

Příští víkend nás čeká výjezd do Ostravy a Vítkovic, což rozhodně nebudou lehké zápasy, ale už nyní se těšíme a rozhodně nedáme kůži lacino. (komentář trenéra Cidlinského)

Zpět na úvod