Bulletin k utkání #31
7. kolo Divize 2023/24 - FLORBAL JABLONEC
DOHHRÁNO: Muži nenavázali na výhry z minulého víkendu. V akci také další turnovská družstva

DOHHRÁNO: Muži nenavázali na výhry z minulého víkendu. V akci také další turnovská družstva

Muži jasně prohráli s rezervou Náchoda a jsou aktuálně na sedmé pozici. Tři body vybojovali dorostenci. Hrálo béčko, přípravka a dívčí týmy juniorek a dorostenek.

Divize C

Florbal Primátor Náchod B - T.K.S. TJ Turnov 6:1

Branky a asistence: 9. Š. Janoušek

Po šestém kole jsme domu nepřivezli žádný bod. Zápas s Náchodem pro nás skončil porážkou 1:6. Začátek utkání vypadal slibně. Bylo to samozřejmě dost opatrné z obou stran, ale dařilo se nám pěkně. V deváté minutě se nám podařilo vstřelit první branku. To jsme ještě nevěděli, že je to zároveň i naše poslední. Oproti tomu soupeř dokázal vstřelit v každé třetině dva góly. O úplném propadáku se mluvit nedá. Strávili jsme dost času na míčku a rozehrávce, bohužel to nebylo efektivní. Nedařilo se nám překonat obranu soupeře. Stále jsme hledali skulinu, která tam prostě nebyla. Naopak Náchod trestal skoro každou chybu. Do příště musíme minimálně zdvojnásobit počet střel a s Jabloncem se poprat o body v zápase pro školy.


Liberecká liga mužů

TJ Sokol Koberovy B - TJ Turnov B 8:7

TJ Turnov B - Vlci SFbK Frýdlant 6:8

Kluci z béčka absolvovali druhý letošní turnaj, tentokrát na semilské půdě. Oproti prvnímu se bohužel museli popasovat s nízkým počtem hráčů a absencí brankáře, což bylo zřejmě hlavním důvodem dvou porážek. "Myslím si, že v prvním zápase jsme byli lepší a kdybychom proměnili více šancí, tak jsme vyhráli, což mě velice mrzí. I ve druhém bylo ze začátku vidět, že florbalová kvalita je na naší straně, ale zhruba od půlky už to bohužel prostě nešlo a jenom jsme to nějak doplácali. V šesti lidech a bez gólmana je to proti pátnácti zkrátka hrozně těžký." Takto zhodnotil zápasy František Záleský.


1.liga dorostenců

T.K.S. TJ Turnov - FbK Orlicko-Třebovsko 7:4

Branky: Janů, Stěhula, Nayperk, Daněček, Nayperk, Stěhula, Janů

SOKOLI Pardubice - T.K.S. TJ Turnov 5:2

Branky: Karpíšek, Kořínek

Jak si hráči počínali zhodnotil trenér T. Fabián: ,,Do prvního zápasu jsme vstoupili velmi nedobře, kdy jsme už od první chvil prohrávali po velké chybě. Následně soupeř s Orlicko-Třebovska svůj náskok navýšil a naši hráči začali pomalu zapínat motory. Nakonec jsme tento zápas dotáhli do vítězného konce, ale zbytečně nás to bolelo. Co bych, ale chtěl vyzdvihnout, byla naše hra v oslabení. Tam kluci zaváleli. Jinak se mi tento zápas vůbec nelíbil.”. ,,Do druhého zápasu jsme nastoupili s vědomím, že musíme makat od úvodního hvizdu. Pardubice jsou totiž velmi silné a trestají každou chybu. Naši hráči tak od prvních minut opravdu dělali co mohli a soupeře do žádného zakončení nepouštěli.Naše taktika se začala vyplácet a dokonce jsme vsítili první branku utkání z hole Karpíška. Poté jsme stále nepolevovali v koncentraci. Když jsme v polovině poslední třetiny stále drželi nadějný výsledek, soupeř začal být velmi neklidný a to včetně hráčů reprezentantů ČR. Pardubice zkusili navýšit tlak na naši branku na nejvyšší obrátky a záhy srovnali na 1:1. My jsme však nic nezabalili a po chvíli byl výsledek 3:2 pro domácí. Konec zápasu nám ale nevyšel a i když jsme zkoušeli hrát bez brankáře, výsledek jsme už nedokázali urvat v náš prospěch. Za tento zápas však musím pochválit všechny hráče, neboť se úplně vydali ze svých sil a dokázali především sobě, že můžou poměřovat síly i s těžkými soupeři. Děkujeme také fanouškům, kteří do Pardubic přijeli.


Liga přípravek

FLORBAL JABLONEC - YellowTJ Turnov

TJ Turnov - TJ Sokol Koberovy - Klokani

Crazíci FBC Liberec black - TJ Turnov

Jako poslední tým do letošní sezóny vstoupil tým přípravky. V neděli jsme s nejmenšími nadějemi oddílu vyrazili sbírat zkušenosti do Jablonce nad Nisou. Pro některé to byly první zápasy po pár trénincích, což bylo vidět. Tým je doplněný o zkušené hráčky z předešlé sezóny, takže hlavně ony nyní předávají své zkušenosti začínajícím hráčům a hráčkám. Budeme pokračovat v práci při trénincích a doufám, že se naše řady ještě o nějaké členy rozrostou. Také děkuji rodičům za pomoc s dopravou a podporu v hledišti.


1.liga juniorek

FBC Liberec - IBK Hradec Králové 2:0

Juniorky nastoupily v sobotu v sedmém kole 1. ligy k dalšímu zápasu. Tentokrát na domácí půdě přivítala děvčata z Hradce Králové. Hradečanky jsou v letošním ročníku nováčkové a sbírají první zkušenosti v nejvyšší soutěži. Přestože si na nás věřily, nedokázaly náš tým přetlačit. Sice hubené vítězství 2:0 nevypadá jednoznačně, nicméně soupeřky si v podstatě sami nedokázaly vytvořit žádnou šanci. Jediné jejich šance vznikaly po fatálních chybách naší nezkušené obrany. Bohužel se stále potýkáme s tím, že čtyři hráčky základní sestavy, již sbírají nové zkušenosti v ženském "A" týmu a za nás nastupují jen výjimečně a je to zkrátka znát.

Každopádně i tak to děvčata zvládla a odnášejí si cenné tři body do tabulky.


1.liga dorostenek

FBC Liberec - Florbal Ústí 16:0

GFG Florbal Sokolov KV Plamen - FBC Liberec 2:13

Dorostenky v neděli vyrazily do České Lípy na další dvojzápas 5. kola. Soupeřkami byly děvčata z Ústí a z GFG Florbal Sokolov KV Plamen. Pro tentokrát byly dorostenky posílené o zkušenější hráčky z juniorek a bylo to opravdu znát. Tedy rozhodně co se týká výsledku. V prvním zápase naše děvčata nepustila soupeřky za polovinu a konečný stav 16:0 hovoří za vše. V druhém zápase již měl soupeř o něco vyšší kvalitu. Měly větší důraz a rychlost. Přesto konečný stav 13:2 jasně ukazuje, že kvalita byla na naší straně. Oba zápasy jsme měli od začátku pod kontrolou a nás těší, že děvčata po celou dobu pracovala ve vysokém tempu a zároveň si dokázala zápasy užít.

Zpět na úvod