Bulletin k utkání #34
12. kolo Divize 2023/24: Floorball Club FALCON
DOHRÁNO: Muži podlehli poslednímu Liberci. Dorostenci bojovali na dalším turnaji.

DOHRÁNO: Muži podlehli poslednímu Liberci. Dorostenci bojovali na dalším turnaji.

Muži podlehli rezervě Liberce a na desáté místo ztrácí tři body. Dorostenci vybojovali vítězství proti Jablonci. Další zápasy za sebou mají mladší žáci a dívčí týmy.

Divize C

FBC Liberec B - T.K.S. TJ Turnov 9:4

Branky a asistence: 3. Emil Hejduk (Jaroslav Šmída), 19. Emil Hejduk (Jonáš Mellan), 42. Matěj Hájek (Jaroslav Šmída), 53. Jakub Janoušek (Ondřej Šmída)

Těžko se dneska něco hodnotí. Zápas v hrozném tempu, ve kterém liberečtí svou zkušeností v zakončení zaslouženě vyhráli. Leží na nás pořádná deka, která se mi přestává líbit. Budou muset přijít změny. Děkuji našim fanouškům za vytvoření domácí atmosféry, rozhodčím, soupeři a divákům.

Tomáš Jiránek


1. liga dorostenců

FLORBAL JABLONEC - T.K.S. TJ Turnov 5:8

T.K.S. TJ Turnov - FBC Česká Lípa 0:8

,,Jako první soupeř nás čekal domácí tým FLORBAL JABLONEC. Kluci moc dobře věděli, že máme soupeři co vracet neboť nás při posledním střetnutí přehrál o jeden gól poté, co jsme sice tvořili hru, ale Jablonec nám dal lekci z produktivity. V neděli bylo vše ale o dost lepší. Do utkání jsme vstoupili s jasnou vizí a to proměňovat připravené gólové situace. To se nám začalo dařit už v první třetině, kdy se z trestného střílení nemýlil F. Hájek a poté tři vteřiny před přestávkou navýšil ze hry Kořínek. Zápas byl chvílemi dost vyhrocený, ale s klidem jsme ho dovedli na konečné skóre 8:5. Musím kluky za tento zápas pochválit neboť jsme od počátku do konce dominovali a nezaspali jsme jej."
"Druhý zápas s Českou Lípou byl už poněkud horší. Vlastně poprvé nevím co říct. I když asi vím, jednalo se o nejhorší výkon našeho týmu v této sezóně. Absolutně jsme nezachytli tempo soupeře a to od počátku utkání až do konce. V tomto zápase nepomohlo vůbec nic. Chyběl zde především pohyb a chytrost. Nemá cenu asi více říkat. Na tento zápas musíme co nejdříve zapomenout a pracovat dál. Moc bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří vážili cestu do Jablonce a podporovali nás do posledních chvil a to i když se nedařilo. Věřím, že nás přijedou podpořit i 18. 11. 2023, kde nás čeká další boj."

Sestava:
B: Adamec, Bezděk
Šreiber, Stěhula, Bažant, Drbohlav, Kyloušek
Karpíšek, Daněček, Kořínek, Vaněk(C), Nayperk
, Hanzl, Janů, Hájek, M. Honzák, V. Pala, Prousek

Tomáš Fabián

Liga mladších žáků

TJ Turnov - FLORBAL JABLONEC Blue 3:9

FBC Lomnice - TJ Turnov 9:1

Mladší žáci zahájili sezónu turnajem v Liberci. Ze třinácti hráčů, které jsme měli k dispozici, bylo pět na soutěžním turnaji poprvé a dalších šest hrálo poprvé soutěžní zápas na velkém hřišti a pouze dva měli zkušenosti z loňské sezóny, kdy jsme tuto soutěž válcovali. Velké množství hráčů, včetně některých hodně šikovných, bohužel zcela nepochopitelně skončilo a další, když zjistili, že se na tréninku mladších žáků kromě hraní i trénuje a běhá, tak je florbal přestal bavit. Škoda.
Za těchto okolností by asi jenom blázen čekal, že to může dopadnout jinak než dvěma vysokými prohrami a touto optikou je potřeba na to nahlížet. Přestože se kluci snažili a dělali víceméně co mohli, tak kvalita naší hry byla bohužel nedostatečná, selhávali jsme v koncovce a vzadu dělali laciné začátečnické chyby. Přesto je v tomto týmu několik hráčů, kteří před sebou můžou mít skvělou budoucnost, budeme ale muset tvrdě pracovat, postupně se zlepšovat a nenechat se znechutit počátečními nezdary.

František Záleský

1. liga juniorek

TJ Sokol Královské Vinohrady - FBC Liberec 3:11

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - FBC Liberec 13:0

O tomto víkendu čekaly na juniorky dva rozdílné zápasy. Nejprve v sobotu proti poslednímu týmu soutěže TJ Sokol Královské Vinohrady a následně pak v neděli proti prvnímu týmu soutěže, a to FAT PIPE FLORBAL CHODOV. Byly to dva naprosto odlišné zápasy. V prvním zápase jsme museli tvořit hru a ve druhém pak čelit obrovské herní síle soupeřek. Proti SKV jsme měli obavy, aby naše děvčata soupeřky nepodcenila. Naštěstí opak byl pravdou. Holky k zápasu přistoupily zodpovědně a hned od první minuty na SKV přitlačily. Výsledkem bylo rychle narůstající skóre v náš prospěch na konečných 11:3. Odvezli jsme si důležité tři body, pro které jsme si chtěli dojet.

V neděli pak na řadu přišel zápas s Chodovem, který nám ukázal, že je před námi ještě pořádný kus práce. Soupeřky nás přehrávaly ve všech herních činnostech, a když se k tomu přidalo i naše oslabení, o výsledku bylo prakticky rozhodnuto. Nemohu však děvčatům nic vyčítat. Holky makaly, bojovaly, ale zkrátka na kvalitu Chodova to jednoduše nestačilo. Samozřejmě je třeba zmínit, že Chodov, to je v podstatě výběr nejlepších holek z celé České republiky. To ale neznamená, že to zabalíme. Ba naopak, musí nás to motivovat do další práce a neztrácet chuť se stále zlepšovat.

Miloš Cidlinský

Liga starších žákyň

FBC Liberec - FBC Tulip Liberec 0:7

FBC Tulip Liberec - FBC Česká Lípa 7:0

FBC Liberec - FBC Česká Lípa 4:1

V neděli patřila turnovská palubovka starším žákyním. Díky spolupráci s FBC Liberec se můžeme takovýchto turnajů zúčastnit. Tento turnaj byl svým způsobem zvláštní, jelikož k úvodnímu zápasu nastoupily proti sobě oba týmy, jak FBC Liberec, tak TuLip Liberec. Holky se dobře znají, hrají stejný styl hry, je to v podstatě jeden tým, jen je rozdělen na turnaje na dva týmy, aby si holky co nejvíce zahrály. Po dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas, v té poslední přeci jen měl navrch tým TuLipu. Dalším týmem, s kterým se utkaly oba týmy, byla Česká Lípa. Tyto zápasy byly dost podobné, Česká Lípa po celý zápas osobně bránila a pro holky bylo těžké se prosadit. Přeci jen v poslední třetině se to povedlo, ale je na čem pracovat. Bohužel se setkáváme s týmy, které se soustředí na obranu a je škoda, že se nehraje útočný florbal na obě strany.

Jaroslav Pajkrt

Zpět na úvod