Bulletin k utkání #36
16. kolo Divize 2023/24
DOHRÁNO: Vítězná série mužů pokračuje dále

DOHRÁNO: Vítězná série mužů pokračuje dále

Muži pokračují na vítězné vlně, dorostenci tentokrát ve dvou vyrovnaných zápasech dvakrát prohráli, mladší žáci vezou ze Semil jednu výhru, dorostenky si připsaly čtyři body a hrála i přípravka.

Divize C

ACEMA Sparta Praha U23 B - T.K.S. TJ Turnov 8:9 p.

Sestava: Šafář - Dědek, Šmída J., Janoušek J., Šmída O., Janoušek Š. - Primásek, Hejduk, Hájek, Reczai, Novotný - Hejduk E., Pohl, Maršík

Branky a asistence: 3. Hejduk M. (Janoušek J.), 6. Reczai (Novotný), 34. Novotný (Dědek), 38. Janoušek Š. (Šmída O.), 39. Hájek (Reczai), 44. Janoušek Š. (Novotný), 47. Hájek (Hejduk M.), 49. Janoušek Š. (Pohl), 65. Šmída J. (Janoušek Š.)

V neděli 17. 12. 2023 se odehrál poslední zápas našeho týmu v tomto kalendářním roce. Družstvo v neděli odpoledne odcestovalo do Prahy, konkrétně tedy do nafukovací haly na Barrandově, kde se od šesti hodin rozehrála vyrovnaná partie s ACEMA Sparta Praha U23 B. Jednalo se o patnácté kolo Divize a zároveň o odvetu. V prvním zápase jsme Spartu celkem jasně porazili 6:2. Tentokrát to tak jednoznačné nebylo. V Praze jsme vyhráli až v prodloužení 9:8 a udrželi jsme tzv. vítěznou vlnu.

Zápas připomínal tak trochu houpačku. Chvílemi jsme vedli my, pak zase Sparta. Nutno říci, že většina branek Pražanů byla buď v jejich přesilových hrách, nebo těsně po nich. Dalo by se tedy polemizovat, zda nám dali tolik branek díky naší nedisciplinovanosti. Mnohokrát jsme zbytečně zatahovali za pomyslnou ruční brzdu sekáním, které nás posílalo do čtyř. Mimo to byla hra vcelku poklidná a bylo dost času na rozehrávku. Dali jsme několik gólů z vetší dálky a samozřejmě z brejkových situací. Soupeř dost často vstřelil branku po nahrávce zpoza branky. Víc jak deset minut před koncem jsme drželi vedení 8:6. Soupeř nic nevzdával a v čase 52:12 dorovnal. Základní hrací doba nerozhodla a přišlo na řadu prodloužení. Do něj jsme vstoupili v početní nevýhodě po vyloučení ze závěru třetí třetiny. To ale nijak neomezilo naši cestu za vítězstvím. Hned po úvodním vhazování v samostatném úniku nevyzrál na domácího brankáře Novotný. Opticky jsme z prodloužení měli více my. Už když to vypadalo, že budou muset rozhodnout nájezdy, se ke slovu přihlásil Jaroslav Šmída, který po výběhu od levého mantilu pálil do protipohybu brankáře. Přisoudil tak bod navíc zelenočerným.

Vánoční pauzu tak přečkáme na děleném pátém místě s Dvorem Králové n. L. Po Novém roce nás čeká těžká prověrka s lídrem soutěže Florbal Primátor Náchod B. Ta se uskuteční v hale TJ Turnov, v sobotu 6. ledna. Dorazíte?

Martin Hejduk


1. liga dorostenců

T.K.S. TJ Turnov - SOKOLI Pardubice 4:5

FbK Orlicko-Třebovsko - T.K.S. TJ Turnov 6:3

V neděli 17. 12. 2023 vyrazila družina Jiránka a Fabiána na další dlouhou cestu. Zhruba 190 kilometrovou cestu jsme zakončili ve Sportovní hale Skalka v České Třebové.

Opět s posilou ze starších žáků jsme nastoupili proti soku, kterého jsme nedávno potrápili a až v závěru zápasu přišli o body. Tentokrát už od počátku byl soupeř z oddílu Sokoli Pardubice ostražitý a nijak nás nepodcenil. I když jsme si brzy vybojovali přesilovou hru, byl to soupeř, který otevřel skóre zápasu. My jsme stav na 1:1 korigovali z hole Bažanta chvíli před koncem první třetiny. V druhé třetině jsme vzali otěže do svých rukou co se týče tvorby hry, ale opět nás zklamala koncovka a po přísloví "nedáš, dostaneš," jsme obdrželi druhý, třetí i čtvrtý gól. Do třetí třetiny jsme šli ale s odhodláním vyřešit nepříznivý stav 1:4. Nejprve jsme už v druhé minutě třetí třetiny vstřelili pohlednou branku z florbalky Kylouška a po chvíli snížil Drbohlav. Když už jsme se nadechovali k dorovnání skóre na 4:4, přišla opět smůla a netrefená branka soupeře odstartovala protiútok Pardubic, který opět navýšili stav na 3:5. Zbývalo ještě pět minut do konce utkání, kdy po oddechovém čase a při power-play vstřelil branku Prousek. Bohužel jsme poslední minutu utkání už nevyužili k vyrovnání a tak souboj skončil ve prospěch Pardubic 5:4.

V druhém utkání jsme vyzvali domácí celek. Vůbec jsme ale nezachytili tempo a první třetinu jsme jasně prohráli 0:3. V druhé třetině jsme soupeře v aktivitě dorovnali a po krásně zavěšené brance Kylouška dokonce předčili. Chvíli před koncem druhé třetiny riskantně chytl přihrávku turnovský kapitán Vaněk a zakončil svoje bolestivé sólo druhou brankou. To byl skvělý a srdnatý počin. Bohužel jsme poté trefili několikrát brankovou konstrukci a tak soupeř trestal na 5:2. Po následném oddechovém čase jsme soupeře doslova zavřeli na svoji půlce a spalovali jsme jednu šanci za druhou. Jsem rád, že jsme si dokázali vypracovat přesilovou hru, kdy jsme bez gólmana hráli šest proti třem a vstřelili branku. V tuto chvíli ještě zbývalo dost času a soupeře jsme v power-play "mačkali". V této fázi jsme se ale dopustili hrubé a zcela zbytečné chyby. Soupeř následně navýšil stav a tak to i zůstalo dokonce. Tedy Orlicko-Třebovsko vs. T.K.S. 6:3.

Jsem nesmírně rád, že jsem konečně zažil týmový srdnatý výkon. Především mluvím o prvním utkání dne, kdy naši hráči za sebe zaskakovali, pomáhali si a také si fandili. Tedy i když se nám po konečně slušných výkonech nepodařilo odjet domů s body, počínání mého týmu se mi líbilo a věřím, že očividný progres, který hráči doposud zaznamenali bude pokračovat i v roce 2024. Všem přeji za celý tým krásné vánoční svátky.

Tomáš Fabián


Liga mladších žáků

TJ Turnov - TJ Sokol Koberovy 5:10

Crazíci FBC Liberec black - TJ Turnov 7:8

Poslední turnaj tohoto kalendářního roku odehráli mladší žáci na semilské půdě. V úvodním zápase proti silným Koberovům jsme sice tahali za kratší konec, ale kluci bojovali, nevzdávali se a odměnou jim bylo pět vstřelených gólů.

První polovinu druhého zápasu nestál náš výkon ani za zlámanou grešli a podle toho také vypadalo skóre, když se Liberec dostal do vedení dokonce 6:1. Poté jsme ovšem přeřadili o dva výkonnostní stupně výše, začali rvát o výsledek a soupeře přehrávat. Odměnou nám byl naprostý zvrat ve skóre a zasloužené vítězství, které si kluci náležitě užili.

František Záleský


Liga přípravek

SCC Semily - TJ Turnov

TJ Turnov - ASK Lovosice-LFP

SK Štětí - TJ Turnov

Přípravka odehrála v sobotu další turnaj. Tentokrát sbírala cenné zkušenosti v Semilech. Sice bez jediné výhry, přesto s radostí, nadšením a zapálením do hry, což je velmi důležité. Práce nás čeká ještě hodně, ale základ máme velmi dobrý. Chválím všechny zúčastněné a děkuji rodičům za skvělou spolupráci a podporu.

Aneta Lásková


1. liga dorostenek

FBC Liberec - GFG Florbal Sokolov KV Plamen 1:1

FD Teplice - FBC Liberec 2:6

Poslední letošní turnaj odehrály dorostenky v Krupce. Bohužel nepatřil k těm vydařeným, sic výsledek není špatný, remíza 1:1 s GFG Florbal Sokolov KV Plamen a výhra 2:6 nad FD Teplice.

Předvedená hra, obzvláště v prvním zápase se Sokolovem, nebyla dobrá a výsledek neodpovídá našemu výkonu. Holky jako by zapomněly, co se doposud naučily. Ani po domluvě od Lukáše, který se snažil předat rady, se hra nezlepšila. Po důrazné domluvě před druhým zápasem a změnách v sestavě se hra zlepšila. Holky se soustředily na svůj výkon, dostaly se do rychlého vedení a zápas vyhrály.

Jaroslav Pajkrt

Zpět na úvod