Bulletin k utkání #37
19. kolo Divize 2023/24: FBC Liberec B
DOHRÁNO: Turnov padl na hřišti pražské Slavie

DOHRÁNO: Turnov padl na hřišti pražské Slavie

Divizní tým mužů padl po osmi kolech bez porážky na půdě pražské Slavie a aktuálně se nachází na čtvrté příčce. V akci byla i mužská rezerva a týmy mladších žáků a přípravky. Liberecké juniorky i s turnovskými děvčaty vyhrály čtvrtý zápas v řadě a jsou sedmé v nejvyšší lize juniorek.

Divize C

FBC Slavia Praha - T.K.S. TJ Turnov 7:3

Branky a asistence: 6. Šimon Janoušek (Jonáš Mellan), 36. Martin Hejduk (Emil Hejduk), 60. Filip Dědek (Emil Hejduk)

Všechno jednou končí. Tato rčení je jedna z nejrelativnějších pravd, které známe. Po dlouhé vítězné vlně, přišla jedna, která byla nad naše síly. V neděli jsme prohráli utkání 18. kola Divize C proti FBC SLAVIA PRAHA. Konečné skóre se zastavilo na 3:7.

Od prvního hvizdu nasadili Sešívaní velice vysoké tempo. Soupeř většinu hracího času aktivně napadal, což nám nedělalo úplně dobře. Rozehrávka se moc nedařila. Přes to skončila úvodní část vyrovnaně 1:1. První polovinu druhé třetiny ovládla Slavie, přidali tři branky. O některých z nich se dá mluvit jako o naší velké smůle. Druhá polovina patřila spíše nám, lepší výkon přinesl pouze jeden gól a třetí část začala za stavu 2:4 pro Slávii. Z kraje jsme přidali, ale další branky nepřibývaly. To se změnilo ve 49. minutě, kdy soupeř přidal další branku. Následné stažení na dvě formace nezabralo podle našich představ. Postupem času nám jaksi začala mizet naděje na obrat. Sešívaní přidali další dva vsítěné. Pár chvil před koncem přišla ještě jedna kosmetická úprava, která zastavila vývoj utkání na stavu 3:7. Z Prahy jsme tedy nepřivezli žádné body do tabulky. V současné době se nacházíme na 4. místě tabulky a v sobotu nás doma čeká FBC Liberec B. Doufáme, že v odvetě napravíme porážku z prvního kola.

Martin Hejduk


Liberecká liga mužů

TJ Turnov B - FLORBAL JABLONEC B 5:13

FBC Panthers Liberec C - TJ Turnov B 11:5

Béčku se na dalším výjezdu ve Smržovce vůbec nedařilo a výsledky tomu odpovídají. Proti Jablonci to ještě chvílemi šlo, ale naše nekvalita ve finální fázi a produktivita kluků z Jablonce způsobila vysokou prohru. Proti Panterům už to poté bylo čisté trápení a nešlo nám vůbec nic. Snad budeme příště lepší.

František Záleský


Přebor mladších žáků

TJ Turnov - FBC Panthers Liberec BLACK 5:8

SCC SEMILY - TJ Turnov 3:11

Mlži se vypravili do sousedních Semil opět v poměrně malém počtu, ale o to větší příležitost si zahrát, kluci měli. V prvním utkání proti Panterům jsme rychle vedli o tři branky a vypadalo to dobře, poté se nám ovšem přestalo dařit vytvářet si šance a s šesti hráči v poli jsme nebyli schopní držet se soupeřem tempo. Výsledkem musela být prohra, byť ne nijak dramatická.

Do druhého zápasu jsme vstoupili ospalí a bez tempa, takže nám to v první třetině moc nešlo. Po menším fénu během první přestávky ale kluci zapnuli a svého soupeře zcela přehráli. Vítězství bylo zasloužené.

Na výkonech bylo znát, že se po malých krůčcích zlepšujeme, ale potřebujeme dále poctivě makat, trénovat, trénovat, trénovat, trénovat, hrát, hrát a hrát.

František Záleský


Liga přípravek

SCC SEMILY - TJ Turnov

TJ Turnov - Crazinky FBC Liberec G

TJ Turnov - FBC Česká Lípa blue

V neděli 24. 1. si byla přípravka zahrát v Liberci a své zkušenosti poměřovala s týmem SCC Semily, Crazinky FBC Liberec a FBC Česká Lípa.
V prvním zápase proti Semilům se nám dařilo skvěle a v podstatě nebylo znát že náš tým se skládá z dětí, kteří hrají první sezónu. Start byl perfektní a výhra byla zasloužená. Následoval další tým Crazinky Liberec, tam už bylo vidět, že to nepůjde tak hladce. Po prvních gólech, které skončili u nás v brance, se přestalo běhat, plnit požadavky trenérů, nefungovala motivace. Liberec zaslouženě vyhrál. Ale, každá zkušenost je důležitá a my víme, že práce je ještě hodně. Po krátkém odpočinku nás čekal poslední tým Česká Lípa. Za mě to byl nejlepší soupeř tohoto dne. Vyrovnaná hra, rychlé tempo, přesné přihrávky, góly.

Jmenovitě tentokrát chválím Verunku Cidlinskou, Kristýnku Hujerovou, Rózku Koreňovou, Nikču Guthovou a také naše nováčky Aničku Staňkovou, Viktorku Hanzlíkovou, Toníka Pšeničku a Vojtu Kopala. Poděkování patří i rodičům, protože podpora je velmi důležitá. Děkuji.

Aneta Lásková


1. liga juniorek

FBC Liberec - GC System Bulldogs Brno 9:4

V sobotu 20. 1. 2024 odehrály juniorky odložené 15. kolo 1. juniorské ligy proti GC System Bulldogs Brno. Naše děvčata začala dobře a již ve čtvrté minutě se ujala vedení 1:0. Soupeřky však přidaly na rychlosti i tvrdosti a dokázaly otočit na 1:3. Jakoby se rychlým obratem buldočky uspokojily a to byla jejich obrovská chyba. Našim juniorkám se podařilo šesti brankami v řadě zvrátit zápas na svou stranu a i když jsme ještě jednou inkasovali konečný stav 9:4 byl sladkou odměnou za předvedený bojovný výkon. Juniorkám se tedy podařilo vyhrát i třetí po sobě jdoucí zápas v letošním roce. Po Vítkovicích, Ostravě tedy zvítězily i nad dalším silným soupeřem a posunuly se tak v tabulce na skvělé sedmé místo, se ztrátou pouhých pěti bodů na třetího.

Miloš Cidlinský

Zpět na úvod