Bulletin k utkání #38
21. kolo Divize 2023/24: Finance Novák FBK Jičín
DOHRÁNO: Muži porazili poslední Liberec, cenný skalp mají junioři.

DOHRÁNO: Muži porazili poslední Liberec, cenný skalp mají junioři.

Muži si v dalším domácím zápase poradili s rezervou Liberce 12:6 a tři kola před koncem základní části si drží čtvrté místo v divizní tabulce. Juniorům se v letošní sezoně příliš nedaří, ale na posledním turnaji si připsali 4 body do tabulky, když k výhře proti rezervě Ústí nad Labem přidali i remízu 5:5 s vedoucím FD Teplice. Hrály i další týmy.

Divize C

T.K.S. TJ Turnov - FBC Liberec B 12:6

Branky a asistence: 2. Matěj Hájek (Martin Hejduk), 5. Matěj Hájek (Šimon Janoušek), 7. Ondřej Šmída, 11. Jakub Janoušek (Šimon Janoušek), 12. Filip Dědek (Šimon Janoušek), 13. Martin Hejduk (Matěj Hájek), 23. Jakub Janoušek (Šimon Janoušek), 25. Ondřej Šmída (Jonáš Mellan), 30. Lukáš Maršík (Martin Hejduk), 49. Šimon Janoušek (Jonáš Mellan), 55. Emil Hejduk (Matěj Hájek), 58. Jakub Janoušek (Ondřej Šmída)

Jak jsou zápasy, které během 10 minut dokážeme ztratit, tak to dnes byl kompletní opak. Za 12 minut jsme si dokázali nad Libercem vytvořit pohodlný polštář do zbytku zápasu, který jsme po odkontrolovali. Možná škoda, že jsme spálili tolik tutovek, skoré by pak vypadalo jinak. Celkově jsem rád za povinné tři body do více než vyrovnané tabulky. Díky soupeři, divákům a rozhodčím za fajn zápas. Černá perla po slávistickým titanicu pluje dál.

Tomáš Jiránek


2. liga juniorů

T.K.S. TJ Turnov - Florbal Ústí B 5:3

FD Teplice - T.K.S. TJ Turnov 5:5

Juniorům se povedlo v obou zápasech bodovat. Poté, co si konečně připsali první výhru v sezóně, srdnatě čelili i vedoucímu týmu tabulky z Teplic, se kterým po dramatickém průběhu remizovali.


1. liga dorostenců

T.K.S. TJ Turnov - Florbal Primátor Náchod 2:4

Finance Novák FBK Jičín - T.K.S. TJ Turnov 2:1

Sestava: Bezděk, Adamec - Šreiber, Stěhula, Vondál, Hájek - Bugno, Kyloušek, Karpíšek M. Honzák, Pala, Kořínek, Vaněk(C)
, Hanzl, Prousek

Dne 28. 1. 2024 jsme jeli do Hradce Králové. Věděli jsme, že v případě, že dokážeme zdolat Náchod v prvním zápase, otevřou se nám nejspíš dveře k postupu z této skupiny. Zápas s Náchodem byl těžký, ale vyrovnaný. Řekl bych, že při hře 5vs5 jsme byli více než vyrovnaným sokem. Bohužel jsme se za stavu 1:1 dopustili dvou chyb za sebou a šli jsme do tří. Soupeř přesilovky ihned využil a vstřelil branky. Skóre tedy Náchod navýšil na 3:1. Ke konci jsme zápas zdramatizovali, kdy jsme vstřelili branku na 3:2. Bohužel jsme ale ani v power play, bez brankáře, branku nevsítili a zápas jsme prohráli 4:2.

V druhém zápasu jsme si vytvořili opět mnoho šancí, ale brankář Jičína byl proti vstřelení branky a někdy až neskutečným zákrokem nám skoro vše pochytal. Jediné, kdy jsme se dokázali prosadit brankově, bylo bohužel až sedm vteřin před koncem. Na konci zápasu tedy na časomíře svítilo konečné skóre 2:1 pro soupeře.

Oba zápasy bych zhodnotil tak, že bez gólů se vyhrát nedá. Musíme zapracovat na psychice hráčů. Pokud se nám s trenéry povede kluky uklidnit v hlavě, další domácí turnaje musí být naše. Však uvidíme. Děkujeme za podporu.

Tomáš Fabián


Liga starších žáků

TJ Sokol Koberovy- TJ Turnov 1:4

ASK Lovosice - LFP "A" Black - TJ Turnov 3:3

TJ Turnov - FBC Vipers Most 4:2

I přes některé nemoci a nutnost pomoci hráči i B týmu, jsme vyrazili na turnaj s vidinou opět se pokusit probojovat do druhého koše.

První zápas s kamarády z Koberovy ukázal, že to není vůbec nerealistické. Vítězství 4:1 bylo určitě zasloužené. Druhý zápas byl proti ASK Lovosice LFP „A“ Black. Tomuto týmu jsme měli co oplácet za poslední vzájemný duel, který se nám vůbec nepovedl. Celou dobu jsme se snažili hrát aktivně. Bohužel se nám výsledkově nikdy nepodařilo odskočit na více než jednu branku a konečná remíza 3:3 dávala šanci na postup do vyššího koše oběma aktérům.

My jsme do třetího zápasu proti FBC Vipers Most vstoupili velmi dobře a hned v 36. sekundě jsme vedli. Za 1,5 minuty sice soupeř vyrovnal, ale my jsme si za další dvě minuty vzali vedení zpět. Na obou týmech byla už znát únava, ale naši kluci na tom byli o poznání lépe a pouze neproměňování šancí nás stálo lepší výsledek než vítězství 4:2.

O tom, jestli postoupíme výš nebo setrváme ve třetím koši, rozhodoval až zápas KOBEROVY – LOVOSICE. Koberovy v závěru otočili nepříznivý stav ze 1:2 na 5:2 a tím nám pomohli. Takže další turnaj hrajeme ve druhém koši. Budeme chtít zůstat na vítězné vlně a pokusit se nakouknout i do koše prvního.

Dušan Iker


Přebor starších žáků

FBC Liberec C - TJ Turnov 13:4

TJ Turnov - FBC Liberec B 2:18

Strži tentokrát v okleštěné sestavě nestačili na více, než dvě vysoké prohry.


Liga elévů

FBC Panthers Liberec ORANGE - TJ Turnov

TJ Turnov - TJ Sokol Koberovy - Sršni

TJ Sokol Koberovy - Vosy - TJ Turnov

Další turnaj a novou porci zkušeností mají za sebou elévové. Tentokrát měli možnost se poměřit s regionálními soupeři z Koberov a Liberce.


Liga mladších žákyň

Florbal Chomutov - TJ Turnov 7:8

TJ Turnov - FBC DDM Kati Kadaň 9:7

Mladší žákyně vyrazily do Kadaně k další porci zápasů. Po dlouhé cestě nás čekal tým Chomutova, zápas měl tempo spoustu šancí na obou stranách i góly. Holky musely dotahovat ztrátu, skóre se přelévalo na obě strany, jejich kombinace se musely líbit všem. Nakonec se povedlo v poslední minutě vstřelit vítězný gól, na co již soupeřky nestihly odpovedět. K druhému zápasu jsme nastoupili proti domácímu týmu. Kadaň byla zaskočena tím, jak na ně holky vlétly. Tempo si přenesly z předešlého zápasu, kde makaly naplno až do závěrečného hvizdu rozhodčího. Opět spousta skvělých nahrávek, bojovnost, samozřejmě pár chyb, ale jednoznačný posun vpřed. Ještě budeme muset zapracovat na tom, aby jsme nepolevili v koncentraci ke konci zápasu, čehož soupeř hned využije.

Jaroslav Pajkrt


1.liga juniorek

IBK Hradec Králové - FBC Liberec 1:3

V 21. kole první ligy juniorek jsme vyrazili do Hradce Králové, kde jsme chtěli navázat na šňůru pěti vítězství v řadě. Děvčata z Hradce Králové jsou v letošním ročníku nováčky, ale rozhodně se v soutěži neztrácejí a musím říci, že udělaly během sezóny velký herní pokrok. Narazili jsme na houževnatého soupeře, který chtěl rozhodně hodně uspět. Věděli jsme, že musíme hrát trpělivě a nepanikařit za žádného stavu.

Ke konci první třetiny se nám podařilo poprvé skórovat a hned na začátku druhé třetiny odskočit na dvoubrankový rozdíl a přestože soupeřky po naší chybě v založení útoku snížily ve třetí třetině na rozdíl jedné branky, hru jsme měli vcelku pod kontrolou. Soupeřky jsme k žádným 100% šancím nepouštěli a v závěru poslední části vsítili uklidňující branku, která definitivně zlomila odpor domácích.

Musím zároveň vyzdvihnout výkony našich odchovankyň, které nastupují za FBC Liberec. V brance velice spolehlivě zachytala Anička Wienerová, která svými zákroky dávala našim holkám klid ve hře. V obraně pak hrající Agáta Kučerová, které se podařilo vstřelit druhou branku a také Lucii Cidlinskou, která nejprve u dvou branek asistovala a v závěru zápasu pak po vyjetí z rohu, dokázala překonat brankářku domácích krásnou střelou na bližší tyč.

Myslím, že spolupráce Turnova s Libercem funguje velice dobře a jen potvrzuje to, že je to správná cesta pro region.

Miloš Cidlinský

Zpět na úvod